
Sej med grillad paprika och parmesan
Betyg (1-5):
Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g sejfilé, färsk eller fryst, tinad
- 1 msk smör
- 0.5 tsk svartpeppar
- 200 g grillad paprika i olja
- 0.5 gul lök, skalad, finhackad
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 citron, rivet skal
- 100 g nyriven parmesanost
- 1 dl grovhackad basilika
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
- Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Servering
Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.
Liknande recept
Sej med grillad paprika och parmesan
Betyg (1-5):
Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
- Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Servering
Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-05-09
Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Johanna H
2012-05-09
Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.