Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (115 betyg)

Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sejfilé, färsk eller fryst, tinad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 0.5 gul lök, skalad, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g nyriven parmesanost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
  2. Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Servering

Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna H

2012-05-09

Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g sejfilé, färsk eller fryst, tinad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g grillad paprika i olja
  • 0.5 gul lök, skalad, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g nyriven parmesanost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 tsk salt

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (115 betyg)

Snabbt, nyttigt och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg sejfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck filéerna med grillad paprika.
  2. Blanda lök, crème fraiche, rivet citronskal och parmesan. Fördela blandningen på fisken och strö över basilikan.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Servering

Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker eller sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna H

2012-05-09

Minst lika gott med kolja. Pressad potatis utmärkt som tillbehör. Det vita viinet Jeanneret riesling 2010 (finns som bib på systemet) är mycket gott till.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)