För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Schnitzel - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.25 (69 betyg)

Gör din egen klassiska schnitzel av kalv eller fläsk. Panera ena sidan, vänd, panera andra sidan. Enklare än så blir det inte!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skivat innanlår av fläsk eller kalv
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Panering:
  • 3 dl brödsmulor eller ströbröd
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • sugar snaps
  • salladskapris
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg en skiva kött mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan på en kastrull.
  2. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Häll upp paneringen på en tallrik. Vänd köttet först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
  3. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2015-03-31

Vilken jävla måltid, 4/5 toast:)

thomas

2015-02-25

så fantastiskt gott, lika gott som kebabrulle

Liknande recept

Fläskfilé africana

(43)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g skivat innanlår av fläsk eller kalv
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Panering:
  • 3 dl brödsmulor eller ströbröd
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • sugar snaps
  • salladskapris
  • citronklyftor

Schnitzel - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.25 (69 betyg)

Gör din egen klassiska schnitzel av kalv eller fläsk. Panera ena sidan, vänd, panera andra sidan. Enklare än så blir det inte!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg en skiva kött mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan på en kastrull.
  2. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Häll upp paneringen på en tallrik. Vänd köttet först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
  3. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2015-03-31

Vilken jävla måltid, 4/5 toast:)

thomas

2015-02-25

så fantastiskt gott, lika gott som kebabrulle

Liknande recept

Fläskfilé africana

(43)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Gremolatastekt biff

(1)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)