Schackrutor

Schackrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Schackrutor är klassiska småkakor. Ser svåra ut men är riktigt enkla att göra med hjälp av det här receptet av Johanna Westman.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg
  • 150 g smör, tärnat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.25 tsk salt
  • Mördeg med choklad
  • 150 g smör, tärnat
  • 2.75 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg alla ingredienser till degarna i varsin bunke. Nyp först ihop ingredienserna och arbeta vidare tills det blir en smidig deg.
  2. Tryck ut degarna var för sig platt och plasta in. Låt vila i kylen ca 30 min. Skär varje deg i fyra bitar. Forma till rullar (ca 2 cm tjocka), och lägg ihop två ljusa och två mörka. Krama ihop lätt.
  3. Skär ½–1 cm tjocka skivor och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna och förvara kakorna i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-01

Hej Sara, du har rätt, här har det blivit lite tokigt! Vi ska genast rätta till det, tack för att du såg det!

Sara

2021-12-01

Det är nog något som inte riktigt stämmer i arbetsbeskrivningen. Är det månne två olika småkakor som blivit hopblandade?

Schackrutor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Mördeg
  • 150 g smör, tärnat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.25 tsk salt
  • Mördeg med choklad
  • 150 g smör, tärnat
  • 2.75 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 0.25 tsk salt

Schackrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Schackrutor är klassiska småkakor. Ser svåra ut men är riktigt enkla att göra med hjälp av det här receptet av Johanna Westman.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg alla ingredienser till degarna i varsin bunke. Nyp först ihop ingredienserna och arbeta vidare tills det blir en smidig deg.
  2. Tryck ut degarna var för sig platt och plasta in. Låt vila i kylen ca 30 min. Skär varje deg i fyra bitar. Forma till rullar (ca 2 cm tjocka), och lägg ihop två ljusa och två mörka. Krama ihop lätt.
  3. Skär ½–1 cm tjocka skivor och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna och förvara kakorna i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-01

Hej Sara, du har rätt, här har det blivit lite tokigt! Vi ska genast rätta till det, tack för att du såg det!

Sara

2021-12-01

Det är nog något som inte riktigt stämmer i arbetsbeskrivningen. Är det månne två olika småkakor som blivit hopblandade?