För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Munsbitar med rå lax. Se till att frysa laxen några dagar innan tining och tillagning.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g lax, rå, som frysts ett par dygn
  • Nori-majonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 nori-blad

Gör så här

  1. Nori-majonnäs<br/> Blötlägg noribladet i sjudande vatten i 5 minuter. Sila av och pressa ut huvuddelen av vätskan.
  2. Kör majonnäs i mixer med sojan och det uppblötta noribladet i 1 minut. Håll kallt.
  3. Skiva laxen snyggt och lägg upp den tillsammans med en klick majonnäs.
  4. (I rå lax kan det finnas parasiter, dessa förstörs om laxen fryses tills den blivit genomfryst vilket tar ett par dygn.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjrom med tillbehör

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Levain med laxröra

(6)

Keselladipp

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g lax, rå, som frysts ett par dygn
  • Nori-majonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 nori-blad

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Munsbitar med rå lax. Se till att frysa laxen några dagar innan tining och tillagning.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nori-majonnäs<br/> Blötlägg noribladet i sjudande vatten i 5 minuter. Sila av och pressa ut huvuddelen av vätskan.
  2. Kör majonnäs i mixer med sojan och det uppblötta noribladet i 1 minut. Håll kallt.
  3. Skiva laxen snyggt och lägg upp den tillsammans med en klick majonnäs.
  4. (I rå lax kan det finnas parasiter, dessa förstörs om laxen fryses tills den blivit genomfryst vilket tar ett par dygn.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjrom med tillbehör

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Levain med laxröra

(6)

Keselladipp

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)