Salmorejo - kall tomatsoppa
  • Tid 5 min + 1 tim blötläggning

Salmorejo - kall tomatsoppa

2.88 (8 betyg)

Frisk förrättssoppa som känns väldigt spansk.

  • Tillagningstid 5 min + 1 tim blötläggning
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 10 cm baguette eller linande
  • 5 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
Till servering:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 6 skivor lufttorkad skinka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg brödet i kallt vatten ca 1 timme. Lägg i en sil att rinna av. Krama ev lätt.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät lite tjockare soppa.

  3. 3

    Toppa med smulat ägg, strimlad skinka och några droppar olja vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar