Salmorejo - kall tomatsoppa

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Frisk förrättssoppa som känns väldigt spansk.

Tillagningstid: 5 min + 1 tim blötläggning
8 bufféportioner
  • 10 cm baguette eller linande
  • 5 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 6 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Blötlägg brödet i kallt vatten ca 1 timme. Lägg i en sil att rinna av. Krama ev lätt.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät lite tjockare soppa.
  3. Toppa med smulat ägg, strimlad skinka och några droppar olja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salmorejo - kall tomatsoppa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 10 cm baguette eller linande
  • 5 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 6 skivor lufttorkad skinka

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Frisk förrättssoppa som känns väldigt spansk.

Tillagningstid: 5 min + 1 tim blötläggning
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Blötlägg brödet i kallt vatten ca 1 timme. Lägg i en sil att rinna av. Krama ev lätt.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät lite tjockare soppa.
  3. Toppa med smulat ägg, strimlad skinka och några droppar olja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!