Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (10 betyg)

Frisk förrättssoppa som känns väldigt spansk.

Tillagningstid: 5 min + 1 tim blötläggning
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 cm baguette eller linande
  • 5 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 6 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Blötlägg brödet i kallt vatten ca 1 timme. Lägg i en sil att rinna av. Krama ev lätt.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät lite tjockare soppa.
  3. Toppa med smulat ägg, strimlad skinka och några droppar olja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 10 cm baguette eller linande
  • 5 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 hårdkokt ägg
  • 6 skivor lufttorkad skinka

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (10 betyg)

Frisk förrättssoppa som känns väldigt spansk.

Tillagningstid: 5 min + 1 tim blötläggning
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg brödet i kallt vatten ca 1 timme. Lägg i en sil att rinna av. Krama ev lätt.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät lite tjockare soppa.
  3. Toppa med smulat ägg, strimlad skinka och några droppar olja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)