Sallad med skållade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Passa på att frossa i denna fantastiskt goda sallad när det är tomatsäsong. Lika god till en köttbit som till en paj eller varför inte på en buffé.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g tomater, gärna i olika färger
  • Vinägrett:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 mild finhackad chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk solrosolja, eller olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten. Gör ett kryss i tomaterna och koka dem 30 sekunder. Häll bort vattnet. Skala tomaterna när de svalnat lite och dela dem i klyftor. Lägg dem i en skål eller på ett stort fat.
  2. Blanda vinägretten, häll den över tomaterna och blanda runt. Ringla över honung och strö över myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g tomater, gärna i olika färger
  • Vinägrett:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 mild finhackad chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk solrosolja, eller olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta

Sallad med skållade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Passa på att frossa i denna fantastiskt goda sallad när det är tomatsäsong. Lika god till en köttbit som till en paj eller varför inte på en buffé.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten. Gör ett kryss i tomaterna och koka dem 30 sekunder. Häll bort vattnet. Skala tomaterna när de svalnat lite och dela dem i klyftor. Lägg dem i en skål eller på ett stort fat.
  2. Blanda vinägretten, häll den över tomaterna och blanda runt. Ringla över honung och strö över myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)