Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En härlig primörsallad med citrusvinägrett. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk zaatar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk mynta, bladen
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • Zaatar
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Citrusvinägrett
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop alla ingredienser till vinägretten. Skrubba morötterna.
  2. Skär dem ev på längden. Skär purjolöken på längden och skär i 5 cm bitar. Lägg morötter och purjolök på en ugnsplåt. Vänd runt med olja och zaatar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev efter halva tiden. Hyvla fänkålen tunt på längden (skär bort den grova stjälkdelen i mitten).
  4. Lägg i en skål med iskallt vatten ca 10 min och låt sedan rinna av. Vänd runt linserna med hälften av vinägretten. Varva alla grönsaker på ett serveringsfat. Ringla över vinägrett. Toppa med mynta och sesamfrön.

Zaatar:

  1. Blanda timjan, oregano och rostade sesamfrön, finrtivet skal av lime och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2017-09-03

Tar lite tid med alla moment men väldigt gott! Se till att ha en större citron i dressingen så syran kommer fram i rätten. Åts med sötpotatishummus till - klockrent!

Liknande recept

Fräsch rotfruktssallad

(0)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Coleslaw med syrligt äpple

(3)

Asiatisk råkostsallad

(8)

Picklade rödbetor

(11)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Julkalkon med cidersås

(8)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 dl belugalinser
  • 600 g morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk zaatar
  • 1 fänkål
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk mynta, bladen
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • Zaatar
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • Citrusvinägrett
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En härlig primörsallad med citrusvinägrett. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop alla ingredienser till vinägretten. Skrubba morötterna.
  2. Skär dem ev på längden. Skär purjolöken på längden och skär i 5 cm bitar. Lägg morötter och purjolök på en ugnsplåt. Vänd runt med olja och zaatar.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev efter halva tiden. Hyvla fänkålen tunt på längden (skär bort den grova stjälkdelen i mitten).
  4. Lägg i en skål med iskallt vatten ca 10 min och låt sedan rinna av. Vänd runt linserna med hälften av vinägretten. Varva alla grönsaker på ett serveringsfat. Ringla över vinägrett. Toppa med mynta och sesamfrön.

Zaatar:

  1. Blanda timjan, oregano och rostade sesamfrön, finrtivet skal av lime och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2017-09-03

Tar lite tid med alla moment men väldigt gott! Se till att ha en större citron i dressingen så syran kommer fram i rätten. Åts med sötpotatishummus till - klockrent!

Liknande recept

Fräsch rotfruktssallad

(0)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Coleslaw med syrligt äpple

(3)

Asiatisk råkostsallad

(8)

Picklade rödbetor

(11)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Julkalkon med cidersås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies