För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sallad med blue cheesedressing och krutonger

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Sallad med blue cheesedressing är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Alla som älskar blue cheese – se hit!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 100 g ädelost
  • 2 dl gräddfil
  • 150 g ärtskott
  • 1 röd vårlök, tunt skivad
  • svartpeppar
  • Krutonger
  • 3 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tärna brödet eller bryt i bitar och vänd runt med olja, salt och cayennepeppar. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen tills krispiga, ca 10 min.
  2. Banka roten på salladshuvudet i bänken hårt och plocka ut rotbiten. Fyll salladshuvudet med kallt vatten i hålet som bildats. Skölj en stund innan du bryter bladen i bitar. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Mixa 2/3 av ädelosten med gräddfil till en slät dressing. Lägg upp sallad, ärtskott och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med krutonger och ringla över dressingen. Smula över resten av osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gott också att toppa med knaperstekt bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Polarpizzor

(7)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 100 g ädelost
  • 2 dl gräddfil
  • 150 g ärtskott
  • 1 röd vårlök, tunt skivad
  • svartpeppar
  • Krutonger
  • 3 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Sallad med blue cheesedressing och krutonger

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Sallad med blue cheesedressing är en riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Alla som älskar blue cheese – se hit!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tärna brödet eller bryt i bitar och vänd runt med olja, salt och cayennepeppar. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen tills krispiga, ca 10 min.
  2. Banka roten på salladshuvudet i bänken hårt och plocka ut rotbiten. Fyll salladshuvudet med kallt vatten i hålet som bildats. Skölj en stund innan du bryter bladen i bitar. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Mixa 2/3 av ädelosten med gräddfil till en slät dressing. Lägg upp sallad, ärtskott och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med krutonger och ringla över dressingen. Smula över resten av osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gott också att toppa med knaperstekt bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Polarpizzor

(7)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)