Salami- och ostpaj
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Salami- och ostpaj

4.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3.5 dl quinoa -mjöl
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g kallt tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 100 g salami, strimlad
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 strimlad liten rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop med smör och vatten till en fast deg. Tryck ut i en pajform, 24-26 cm i diameter. Nagga botten. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

  2. 2

    Vispa ägg, grädde, mjölk och salt lätt. Fördela salami, ost, tomater, lök, vitlök och oliver i pajskalet. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Majsan

    Super god och enkel paj.