Saffranspannacotta med passionsfrukt
  • Tid 10 min + 3 tim i kyl

Saffranspannacotta med passionsfrukt

2.79 (39 betyg)

Frisk och god dessert

  • Tillagningstid 10 min + 3 tim i kyl
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 3 passionsfrukter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm grädde, honung och saffran i en kastrull tills honungen smält ut.

  2. 2

    Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp. Lägg yoghurt i en bunke. Häll gräddblandningen över yoghurten under omrörning. Fördela smeten i 4 portionsformar och låt stelna i kyl ca 3 tim. Toppa med passionsfrukt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Plasta in så att de inte tar smak av annat som förvaras i kylskåpet
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell

    Passionspannacotta nyår

  • Ida

    Väldigt god dessert, men jag tyckte inte passionsfrukten passade till utan provade en andra vända med riven choklad på toppen och det blev en höjdare