Saffranspannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
2.85 (40 betyg)

Frisk och god dessert

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 3 passionsfrukter

Gör så här

  1. Värm grädde, honung och saffran i en kastrull tills honungen smält ut.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp. Lägg yoghurt i en bunke. Häll gräddblandningen över yoghurten under omrörning. Fördela smeten i 4 portionsformar och låt stelna i kyl ca 3 tim. Toppa med passionsfrukt.

Tips

Sara tipsar: Plasta in så att de inte tar smak av annat som förvaras i kylskåpet

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Passionspannacotta nyår

Ida

2014-12-08

Väldigt god dessert, men jag tyckte inte passionsfrukten passade till utan provade en andra vända med riven choklad på toppen och det blev en höjdare

Liknande recept

Smoothie med mango

(7)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vit chokladtryffel

(36)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 3 passionsfrukter

Saffranspannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
2.85 (40 betyg)

Frisk och god dessert

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm grädde, honung och saffran i en kastrull tills honungen smält ut.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp. Lägg yoghurt i en bunke. Häll gräddblandningen över yoghurten under omrörning. Fördela smeten i 4 portionsformar och låt stelna i kyl ca 3 tim. Toppa med passionsfrukt.

Tips

Sara tipsar: Plasta in så att de inte tar smak av annat som förvaras i kylskåpet

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Passionspannacotta nyår

Ida

2014-12-08

Väldigt god dessert, men jag tyckte inte passionsfrukten passade till utan provade en andra vända med riven choklad på toppen och det blev en höjdare

Liknande recept

Smoothie med mango

(7)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vit chokladtryffel

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies