Saffransmazariner
  • Tid 1 tim + tid att svalna
  • Ugn 200º

Saffransmazariner

2.5 (4 betyg)

Ett klassiskt bakverk i julskrud! Mazarinfyllningen har smak av både saffran och kardemumma. Perfekt att bjuda på adventsfikat.

  • Tillagningstid 1 tim + tid att svalna
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

14 stycken
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl florsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 litet ägg
Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 g saffran (1 paket)
  • 2 ägg
Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl, florsocker och bakpulver. Häll i en matberedare monterad med kniv. Lägg i smöret och mixa till ett smul. Tillsätt ägget och mixa till en deg. Vira in i plast och låt vila i kylen 15 min. Rulla degen till 14 bollar och tryck ut i aluminiumformar. Ställ kallt ca 15 min till.

  2. 2

    Riv mandelmassan och vispa ihop med smör, kardemumma och saffran på låg hastighet. Tillsätt ett ägg i taget under kraftigare vispning. Fördela i formarna och grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt kallna helt. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över mazarinerna.

  3. 3

    Rör ihop florsocker och vatten och ringla över mazarinerna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För bästa resultat ska fyllningens ingredienser vara rumsvarma.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catarina M

    Supergoda