Saffransfalafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (29 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl naturella pekannötter eller solroskärnor
  • 2 små morötter, skalade och hackade
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0.5 saffran (upplöst i 1 msk hett vatten)
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tahinidressing:
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk tamari soja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme.
  2. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden.
  3. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  4. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Juliga bönbullar

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Friterad falafel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl naturella pekannötter eller solroskärnor
  • 2 små morötter, skalade och hackade
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0.5 saffran (upplöst i 1 msk hett vatten)
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tahinidressing:
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk tamari soja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 dl olivolja

Saffransfalafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (29 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme.
  2. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden.
  3. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  4. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Juliga bönbullar

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Friterad falafel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(24)