För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffransfalafel

Betyg (1-5):
3.36 (28 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl naturella pekannötter eller solroskärnor
  • 2 små morötter, skalade och hackade
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0.5 saffran (upplöst i 1 msk hett vatten)
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tahinidressing:
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk tamari soja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme.
  2. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden.
  3. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  4. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacofest på cashewnötter

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Juliga bönbullar

(118)

Friterad falafel

(6)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kycklingspett med hummus

(7)

Nyfikenbollar

(12)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl naturella pekannötter eller solroskärnor
  • 2 små morötter, skalade och hackade
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 0.5 saffran (upplöst i 1 msk hett vatten)
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tahinidressing:
  • 0.5 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk tamari soja
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 dl olivolja

Saffransfalafel

Betyg (1-5):
3.36 (28 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna grovt. Tillsätt morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvatten, citronskal, olivolja, bovetemjöl, salt och kajennpeppar. Mixa tills allt är väl blandat. Kyl smeten minst en timme.
  2. Forma smeten till 20 bollar. Lägg falafelbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka gyllene i mitten av ugnen 35–40 min. Vänd efter halva tiden.
  3. Mixa tahini, vatten, citronskal, vitlök, tamari och havssalt. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  4. Servera i savoykåls- eller salladsblad med tabbouleh/couscous, körsbärstomater och tahinidressing

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacofest på cashewnötter

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Juliga bönbullar

(118)

Friterad falafel

(6)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Kycklingspett med hummus

(7)

Nyfikenbollar

(12)