Saffransbakad fänkål

Saffransbakad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Det är inte helt lätt att hitta vegetariska rätter som verkligen passar på ett julbord, men det här är en sådan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g fänkål, 2 stånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 stjärnanis
  • 50 g kallt smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och klyfta fänkålen. Lägg i en ugnsform tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Blanda vin, saffran, timjan och stjärnanis. Häll detta över fänkålen. Hyvla över smör med en osthyvel.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-13

Hej Linda, den här rätten är perfekt på en buffé, tex julbordet. Men du kan också servera den som tillbehör till kött, fisk eller vegetariska biffar.

Linda

2016-01-20

Vad kan man ha till rätten? Som potatismos eller något?

Liknande recept

Spara recept

Wokad thaipotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Egen tzatziki

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Inlagd gurka

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Saffransbakad fänkål
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g fänkål, 2 stånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 stjärnanis
  • 50 g kallt smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Saffransbakad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Det är inte helt lätt att hitta vegetariska rätter som verkligen passar på ett julbord, men det här är en sådan.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och klyfta fänkålen. Lägg i en ugnsform tillsammans med krossade vitlöksklyftor.
  3. Blanda vin, saffran, timjan och stjärnanis. Häll detta över fänkålen. Hyvla över smör med en osthyvel.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-13

Hej Linda, den här rätten är perfekt på en buffé, tex julbordet. Men du kan också servera den som tillbehör till kött, fisk eller vegetariska biffar.

Linda

2016-01-20

Vad kan man ha till rätten? Som potatismos eller något?

Liknande recept

Spara recept

Wokad thaipotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Egen tzatziki

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Inlagd gurka

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)