Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär
  • Tid 20 min + tid att svalna
  • Ugn 250º

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

3.04 (114 betyg)

Rulltårta med ljuvlig fyllning med smak av vit choklad och bär.

  • Tillagningstid 20 min + tid att svalna
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

15 portioner
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl muskovadosocker eller strösocker
  • 2 dl rostad flagad mandel
Fyllning:
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g björnbär och hallon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med fyllningen. Smält chokladen med ca 1/2 dl av grädden i en skål över vattenbad. Var försiktig med värmen vit choklad bränns lätt. Låt blandningen svalna helt.

  2. 2

    Blanda den helt avsvalnade vita chokladen med grädde. Vispa med elvisp, men inte för länge då kan den spricka.

  3. 3

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och grädda ca 5 min.

  4. 4

    Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet och dra av papperet som kakan gräddats på. Om det är svårt att få kakan att släppa, pensla lite kallt vatten på papperet. Låt kakan svalna helt.

  5. 5

    Bred fyllningen i ett jämnt lager på rulltårtskakan. Rulla ihop och rulla samtidigt in mandel och socker runt om rulltårtan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rulla ihop den utan fyllning, tills den svalnar annars smälter grädden om den läggs på en varm kaka.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Susanne: Bären strös ovanpå rulltårtan.

  • Susanne

    Ska bären blandas i chokladsmeten? Eller ska de bara strös uppepå?

  • Sara

    Grädden som blandas med den vita chokladen måste vara väldigt kall innan den vispas.

  • Mia Johansson

    Att vispa grädde och den smälta chokladen fungerade inte, det skar sig, när jag sen vände ned bären blev det alldeles vattnigt. Skulle nog vilja vända ned den smälta chokladen i den redan vispade grädden. Men den blev god ändå. ;-)

Visa fler