För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfrukter i ugn med rostad vitlökscrème

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Ibland är det enkla allra godast. De rostade vitlöksklyftorna är ljuvligt milda i såsen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 500 g morötter
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 8 hela vitlöksklyftor med skal
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl yoghurt 10%
  • salt och ev cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala potatis och rotfrukter. Skär i jämnstora bitar. Lägg var för sig på en plåt med bakplåtspapper (så att inte rödbetorna färgar av sig). Ringla över olivolja och krydda med salt och ev cayennepeppar.
  2. Krossa vitlöksklyftorna lätt och repa loss rosmarinen från kvistarna. Lägg vitlöken på plåten och strö rosmarinen över. Rosta gyllene högt upp i ugnen, ca 25 min.
  3. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mosa med gaffel. Blanda med crème fraiche och yoghurt till en sås. Smaka av med salt och ev cayennepeppar. Servera såsen till rotfrukterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2015-12-31

Vi gör bara såsen till ett annat recept xD

Liknande recept

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

(1)

Picklad potatissallad

(0)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Sötpotatisröra

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g potatis
  • 500 g morötter
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 8 hela vitlöksklyftor med skal
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl yoghurt 10%
  • salt och ev cayennepeppar

Rotfrukter i ugn med rostad vitlökscrème

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Ibland är det enkla allra godast. De rostade vitlöksklyftorna är ljuvligt milda i såsen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och rotfrukter. Skär i jämnstora bitar. Lägg var för sig på en plåt med bakplåtspapper (så att inte rödbetorna färgar av sig). Ringla över olivolja och krydda med salt och ev cayennepeppar.
  2. Krossa vitlöksklyftorna lätt och repa loss rosmarinen från kvistarna. Lägg vitlöken på plåten och strö rosmarinen över. Rosta gyllene högt upp i ugnen, ca 25 min.
  3. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mosa med gaffel. Blanda med crème fraiche och yoghurt till en sås. Smaka av med salt och ev cayennepeppar. Servera såsen till rotfrukterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2015-12-31

Vi gör bara såsen till ett annat recept xD

Liknande recept

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

(1)

Picklad potatissallad

(0)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Sötpotatisröra

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)