För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostat grönt med pocherade ägg

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Rått krisp möter sött och varmt ugnsrostat med härligt rinnig äggula.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg potatis
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe sparris
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 citron
  • 1 tsk vinäger
  • 8 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och morot i bitar och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Lägg in sparrisen och rosta ytterligare 8-10 min.
  2. Skär fänkål och rödlök i supertunna skivor, gärna med mandolin. Fördela över de rostade grönsakerna och pressa över citronsaft.
  3. Koka upp saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig. Servera äggen till de rostade grönsakerna och en klick gräddfil. Salta och peppra efter smak.

Servering

Strö gärna chiliflakes eller någon örtkrydda över fänkålen.

Tips

Stek på en skiva skinka till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2019-12-11

Praktisk rätt att laga, då det mesta ska in på plåt i ugnen, skönt när en har mycket annat att styra med parallellt. Såsom barn osv.

Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Örtfrittata

(3)

Grönkålspaj med fetaost

(11)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Caesarsallad med räkor

(27)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 kg potatis
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe sparris
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 citron
  • 1 tsk vinäger
  • 8 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt

Rostat grönt med pocherade ägg

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Rått krisp möter sött och varmt ugnsrostat med härligt rinnig äggula.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och morot i bitar och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Lägg in sparrisen och rosta ytterligare 8-10 min.
  2. Skär fänkål och rödlök i supertunna skivor, gärna med mandolin. Fördela över de rostade grönsakerna och pressa över citronsaft.
  3. Koka upp saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig. Servera äggen till de rostade grönsakerna och en klick gräddfil. Salta och peppra efter smak.

Servering

Strö gärna chiliflakes eller någon örtkrydda över fänkålen.

Tips

Stek på en skiva skinka till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2019-12-11

Praktisk rätt att laga, då det mesta ska in på plåt i ugnen, skönt när en har mycket annat att styra med parallellt. Såsom barn osv.

Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Örtfrittata

(3)

Grönkålspaj med fetaost

(11)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Caesarsallad med räkor

(27)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)