Rostad grönsakssås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En försvinnande god pastasås med basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 480 g grovhackade tomater
  • 2 grovhackade paprikor
  • 2 grovhackade röda lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad basilika
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsrosta alla grönsaker samt vitlök i en oljad långpanna i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna fått fin färg och börjat mjukna. Ta ut och låt allt svalna något.
  2. Mixa hälften i en mixer eller med en stavmixer tills det har en lagom såsig konsistens, spara resten till serveringen. Såsen får gärna vara lite grynig.
  3. Vänd ner basilika, salt och peppar i såsen, lägg ner resterande grönsaker.

Servering

Servera med pasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Pasta vongole

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bowl med sashimilax

(2)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 480 g grovhackade tomater
  • 2 grovhackade paprikor
  • 2 grovhackade röda lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad basilika
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Rostad grönsakssås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

En försvinnande god pastasås med basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ugnsrosta alla grönsaker samt vitlök i en oljad långpanna i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna fått fin färg och börjat mjukna. Ta ut och låt allt svalna något.
  2. Mixa hälften i en mixer eller med en stavmixer tills det har en lagom såsig konsistens, spara resten till serveringen. Såsen får gärna vara lite grynig.
  3. Vänd ner basilika, salt och peppar i såsen, lägg ner resterande grönsaker.

Servering

Servera med pasta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Pasta vongole

(10)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Bowl med sashimilax

(2)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies