Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Få ingredienser, men i magisk kombination! Är det i år blomkålen tar plats på julbordet? Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkålshuvud
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • Kavringsmul
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • salt
  • Citronsmör
  • 50 g smör
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort blast och en bit nedtill på blomkålen så att den står stadigt. Ställ i en ugnsform och bred på smör runt om. Salta och baka mitt i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk men med lätt tuggmotstånd i mitten, ca 30 min. Ös med smöret i formen ett par gånger under ugnstiden.

Kavringsmul:

  1. Smula kavringskivorna med fingrarna eller i matberedare. Stek smulorna i smör tills de mörknat och blivit frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Brynt citronsmör:

  1. Smält smöret under omrörning tills det börjar bli gyllene och doftar nötigt. Häll direkt upp i en skål och riv över citronskal (endast det gula).
  2. Ringla det brynta smöret över blomkålen, strö över kavringsmulor och granatäppelkärnor. Toppa med finhackad persilja. Skär i skivor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2020-01-02

Bästa vego julaftonsmaten hittills. Vi delade dock blomkålens buketter, snabbare tillagningstid och jämnare gräddning. Serverade till grönkålspaj. Succé

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g blomkålshuvud
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • Kavringsmul
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • salt
  • Citronsmör
  • 50 g smör
  • 1 citron, finrivet skal

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Få ingredienser, men i magisk kombination! Är det i år blomkålen tar plats på julbordet? Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort blast och en bit nedtill på blomkålen så att den står stadigt. Ställ i en ugnsform och bred på smör runt om. Salta och baka mitt i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk men med lätt tuggmotstånd i mitten, ca 30 min. Ös med smöret i formen ett par gånger under ugnstiden.

Kavringsmul:

  1. Smula kavringskivorna med fingrarna eller i matberedare. Stek smulorna i smör tills de mörknat och blivit frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Brynt citronsmör:

  1. Smält smöret under omrörning tills det börjar bli gyllene och doftar nötigt. Häll direkt upp i en skål och riv över citronskal (endast det gula).
  2. Ringla det brynta smöret över blomkålen, strö över kavringsmulor och granatäppelkärnor. Toppa med finhackad persilja. Skär i skivor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maja

2020-01-02

Bästa vego julaftonsmaten hittills. Vi delade dock blomkålens buketter, snabbare tillagningstid och jämnare gräddning. Serverade till grönkålspaj. Succé