Röra av röd paprika och rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 minuter i ugnen
Ugnstemperatur:200º
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 paprikor, stora och röda
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 krm kajennpeppar
  • havssalt
  • 0.5 tsk citron
  • 2 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite brända. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt hastigt i en torr, het panna.
  3. Skala paprikorna när de svalnat helt. Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i matberedare tillsammans med solrosfrön, citronsaft och rosmarin.
  4. Smaka av och häll röran i en lufttät glasburk. håller i kylskåp upp till 2 veckor.

Tips

Supersmidigt att ha en röra på lut i kylskåpet. God på macka men även att vända ihop med pasta eller till rostad potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 paprikor, stora och röda
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 krm kajennpeppar
  • havssalt
  • 0.5 tsk citron
  • 2 rosmarinkvistar

Röra av röd paprika och rosmarin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 minuter i ugnen
Ugnstemperatur:200º
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite brända. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt hastigt i en torr, het panna.
  3. Skala paprikorna när de svalnat helt. Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i matberedare tillsammans med solrosfrön, citronsaft och rosmarin.
  4. Smaka av och häll röran i en lufttät glasburk. håller i kylskåp upp till 2 veckor.

Tips

Supersmidigt att ha en röra på lut i kylskåpet. God på macka men även att vända ihop med pasta eller till rostad potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)