Romescosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 tomater
  • 100 g skalad mandel
  • 1 stor skiva ljust bröd
  • olivolja
  • 0.5 urkärnad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela tomaterna på mitten och lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 1 1⁄2 tim.
  2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Tärna brödet och stek till krutonger i en panna med olja.
  3. Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare. Mixa slät och tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen igång. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall eller rumstempererad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegssnurrade korvar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 tomater
  • 100 g skalad mandel
  • 1 stor skiva ljust bröd
  • olivolja
  • 0.5 urkärnad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Romescosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min + 1.5 timme i ugnen
Ugnstemperatur:175º
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela tomaterna på mitten och lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 1 1⁄2 tim.
  2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Tärna brödet och stek till krutonger i en panna med olja.
  3. Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare. Mixa slät och tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen igång. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall eller rumstempererad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smördegssnurrade korvar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)