För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Använd denna delikata fisk på julbordet antingen i sallad eller på dom goda krutongerna.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 300 g rökt clarias
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk vatten
  • 30 g salladsmix
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Lägg äggen i vatten och koka upp. Låt koka 5 min för en krämig mitt. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Rensa fisken och bryt i bitar. Stek smulad kavring i smör tills det är krispigt. Blanda majonnäsen med gräslök och vatten till en dressing.
  3. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fördela ägg, fisk och brödsmulor ovanpå. Pressa över citronsaft och ringla över lite av dressingen. Servera resten av såsen bredvid.

Snittar med clarias

  1. Rensa fisken från skinn och ben. Bryt loss lagom stora bitar av fisken.
  2. Bryt knäckebröd i munsbitar och bred på crème fraiche. Lägg på en bit fisk och toppa med friterad kapris (stekt i olja) och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-10-17

Jättegott!

Liknande recept

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Matjessillröra

(23)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Krämig rucolasill

(6)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Äpple- och pepparrotssill

(116)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 ägg
  • 300 g rökt clarias
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk vatten
  • 30 g salladsmix
  • 0.5 citron, pressad saft

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Använd denna delikata fisk på julbordet antingen i sallad eller på dom goda krutongerna.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i vatten och koka upp. Låt koka 5 min för en krämig mitt. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Rensa fisken och bryt i bitar. Stek smulad kavring i smör tills det är krispigt. Blanda majonnäsen med gräslök och vatten till en dressing.
  3. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fördela ägg, fisk och brödsmulor ovanpå. Pressa över citronsaft och ringla över lite av dressingen. Servera resten av såsen bredvid.

Snittar med clarias

  1. Rensa fisken från skinn och ben. Bryt loss lagom stora bitar av fisken.
  2. Bryt knäckebröd i munsbitar och bred på crème fraiche. Lägg på en bit fisk och toppa med friterad kapris (stekt i olja) och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-10-17

Jättegott!

Liknande recept

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Matjessillröra

(23)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Krämig rucolasill

(6)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Äpple- och pepparrotssill

(116)