Rödvinssås grundrecept

Rödvinssås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Klassiskt recept på rödvinssås med lök, socker och vin. Passar utmärkt till oxfilé, lamm eller andra köttbitar.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 tsk rårörsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 25 g smör
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken i smör med sockret tills löken blir mjuk utan att få färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till. Tillsätt vinet, låt koka ihop till hälften.
  3. Häll på vatten och fond och låt koka ihop till god smak, ca 10 min. Rör ev ihop majsstärkelse med lite vatten och vispa ner i såsen.
  4. Låt koka upp så att den tjocknar. Vispa ner smöret och smaka av med salt, peppar och ev mer socker. Sila ev såsen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bearnaise

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vitvinssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödvinssås med aprikoser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödvinssås till oxfilé

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisgratäng grundrecept

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Oxfilé tournedos med potatisbakelser

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Lammrostbiff med sötpotatis och rödvinssås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatisgratäng med vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Rödvinssås grundrecept
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 tsk rårörsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 25 g smör
  • salt och grovmalen svartpeppar

Rödvinssås grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Klassiskt recept på rödvinssås med lök, socker och vin. Passar utmärkt till oxfilé, lamm eller andra köttbitar.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör med sockret tills löken blir mjuk utan att få färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut till. Tillsätt vinet, låt koka ihop till hälften.
  3. Häll på vatten och fond och låt koka ihop till god smak, ca 10 min. Rör ev ihop majsstärkelse med lite vatten och vispa ner i såsen.
  4. Låt koka upp så att den tjocknar. Vispa ner smöret och smaka av med salt, peppar och ev mer socker. Sila ev såsen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bearnaise

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vitvinssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödvinssås med aprikoser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödvinssås till oxfilé

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisgratäng grundrecept

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Oxfilé tournedos med potatisbakelser

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Lammrostbiff med sötpotatis och rödvinssås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatisgratäng med vitlök

Betyg
Betyg
(6)