Rödbetsgravad lax med apelsin

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grava lax med riven rödbeta och få denna vackra färg. Garnera laxen med finrivet apelsinskal. Ett färgglatt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn.

Vid servering

  1. Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

Tips

Går bra att göra innan och förvara i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Rödbetsgravad lax med apelsin
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grava lax med riven rödbeta och få denna vackra färg. Garnera laxen med finrivet apelsinskal. Ett färgglatt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn.

Vid servering

  1. Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

Tips

Går bra att göra innan och förvara i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)