Laxröra med japanska smaker

Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs,soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen.Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad.Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar likabra medvarmrökt ellergravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Laxröra med japanska smaker
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs,soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen.Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad.Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar likabra medvarmrökt ellergravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)