Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svartrotspaj med getost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svartrotspaj med getost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)