Ris à la malta med hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 apelsiner, till servering
  • Hallonsås
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.

Hallonsås:

  1. Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
  2. Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Elisabeth

2020-12-19

Wow

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 apelsiner, till servering
  • Hallonsås
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade

Ris à la malta med hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.

Hallonsås:

  1. Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
  2. Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Elisabeth

2020-12-19

Wow

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)