Ris à la malta med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 apelsiner, till servering
  • Hallonsås
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.

Hallonsås:

  1. Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
  2. Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranspannkaka - Coop

(11)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 2 apelsiner, till servering
  • Hallonsås
  • 225 g frysta hallon
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade

Ris à la malta med hallonsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.

Hallonsås:

  1. Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
  2. Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranspannkaka - Coop

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies