
Ris à la malta med hallonsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 500 g risgrynsgröt
- 2 apelsiner, till servering
- Hallonsås
- 225 g frysta hallon
- 0.5 dl honung
- 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
Gör så här
- Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.
Hallonsås:
- Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
- Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.
Liknande recept
Ris à la malta med hallonsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med en liten kniv. Vispa grädden med vaniljfröna och vänd ihop med risgrynsgröten.
Hallonsås:
- Koka upp hallon, honung och kardemumma. Låt koka ca 5 min utan lock, så att en del av vätskan kokar bort.
- Skär bort skalet, inklusive det vita, på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Varva risgrynsgrädde, hallonsås och apelsinklyftor i en skål.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Helena Elisabeth
2020-12-19
Wow