För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg (1-5):
4.14 (21 betyg)

Nyttiga rotfrukter i vinägrett med lax - voilà, en perfekt lunch eller middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk grovt salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk grönsaksfond per liter vatten
  • 1 kg skalade skivade rotfrukter
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad dill, eller dillvippor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rotfrukterna kan vara persiljerot, kålrot, morot eller palsternacka.
  2. Ta bort skinn från laxen och skär den i tunna, sneda skivor och lägg i en skål. Blanda salt och socker och vänd runt blandningen med laxen. Låt laxen stå i kylen cirka en halvtimme.
  3. Koka under tiden upp vatten och grönsaksfond. Koka rotfrukterna tills de är al dente. Rör ihop olja, vinäger, honung, pressad citron, salt, peppar, lök och dill och blanda med de varma rotfrukterna.
  4. Skölj laxen och torka av den. Stek laxen i en riktigt het panna, utan fett, cirka 30 sekunder på varje sida. Servera rotfruktssalladen med laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga-Britt

2012-02-09

Hej! En mycket bra ,enkel näringsrik rätt inga kruseduller önskar flera sådana rätter mvh Inga-Britt

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Quinoasallad med rökt lax

(76)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk grovt salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk grönsaksfond per liter vatten
  • 1 kg skalade skivade rotfrukter
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 skalad finhackad rödlök
  • 1 dl hackad dill, eller dillvippor
  • 0.5 tsk salt

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

Betyg (1-5):
4.14 (21 betyg)

Nyttiga rotfrukter i vinägrett med lax - voilà, en perfekt lunch eller middag.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rotfrukterna kan vara persiljerot, kålrot, morot eller palsternacka.
  2. Ta bort skinn från laxen och skär den i tunna, sneda skivor och lägg i en skål. Blanda salt och socker och vänd runt blandningen med laxen. Låt laxen stå i kylen cirka en halvtimme.
  3. Koka under tiden upp vatten och grönsaksfond. Koka rotfrukterna tills de är al dente. Rör ihop olja, vinäger, honung, pressad citron, salt, peppar, lök och dill och blanda med de varma rotfrukterna.
  4. Skölj laxen och torka av den. Stek laxen i en riktigt het panna, utan fett, cirka 30 sekunder på varje sida. Servera rotfruktssalladen med laxen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga-Britt

2012-02-09

Hej! En mycket bra ,enkel näringsrik rätt inga kruseduller önskar flera sådana rätter mvh Inga-Britt

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Quinoasallad med rökt lax

(76)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)