Rimmad lax med dillstuvad potatis
  • Tid 20 min

Rimmad lax med dillstuvad potatis

3.52 (33 betyg)

Krämig potatis med dill, en klassiker till saltmarinerad lax.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg tärnad potatis
  • 5 dl mjölk
  • 4 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 500 g rimmad lax eller gravad lax i skivor
  • 100 g sockerärtor
  • 1 citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Rör ihop mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Sjud cirka 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner dill och den varma potatisen.

  2. 2

    Servera potatisen med rimmad lax, sockerärtor och en citronklyfta. Garnera eventuellt med en dillkvist.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En snabb och lyxig variant på stuvning - vänd ner potatisen i uppvärmd crème fraiche.
Rimmad lax med dillstuvad potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars-Åke

    Denna rätt blir ännu bättre med gravad lax, helst av egen blandning med lika delar socker/salt (blir det för mycket av den blandningen så håll ned på sockret). Färsk dill är en viktig ingrediens, dosera efter eget tycke och smak.

  • Gössta Strömbom Forssa Harmånger

    Mycket god mat

  • Ahmed

    Väldigt bra och god

  • Britt-Marie

    Mycket gott, jag använde både rimmad o gravad lax.. tyckte nästan bättre om gravad lax, salt o gott... här kan man hitta mycket fina o lätta recept.. Är nöjd med sidan..

Visa fler