Råstekt sparris

Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm salt (efter smak)
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva

Råstekt sparris
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm salt (efter smak)
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva