
Råstekt sparris
Betyg (1-5):
Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
- 12 gröna sparrisar
- 1.5 msk smör
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm nymalen peppar
- 0.5 dl riven parmesan
- Vinägrett med rödlök:
- 1 röd lök
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 dl honung
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 krm salt (efter smak)
- Pistage- och citrondressing:
- 0.5 citron, saft och skal
- 2 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk hackade pistagenötter
- 1 krm salt
Gör så här
- Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.
Med vinägrett
- Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.
Med pistage- och citrondressing
- Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
- Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.
Råstekt sparris
Betyg (1-5):
Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Gör så här
- Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.
Med vinägrett
- Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.
Med pistage- och citrondressing
- Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
- Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-04-02
Verkar supergott. Kommer att pröva
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Inger Sandberg
2012-04-02
Verkar supergott. Kommer att pröva