Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Krämiga ägg, sparris och färskriven pepparrot! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grön sparris, ansad
  • 40 g groddar, t ex alfalfagroddar
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och grovt hackade
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl persilja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Pocherade ägg
  • 6 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Örtolja: Mixa alla ingredienser med stavmixer helt slätt. Smaka av med salt och peppar.

Pocherade ägg:

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och häll i ättikspriten. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp ner det i virveln (precis vid ytan). Låt det sjuda ca 30 sek och häll ner ytterligare ett ägg. Lyft upp äggen med hålslev efter 3–4 min och lägg på en tallrik. Gör likadant med resten av äggen.
  2. Hetta upp olja och stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Salta. Lägg upp sparrisen på ett fat, fördela ägg och groddar ovanpå. Ringla över örtolja och strö över hasselnötter och riven pepparrot. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2019-04-04

Otroligt gott, succé på påskafton.

Ann-Britt

2018-03-31

Fantastiskt gott. Jag tog rostade pistage nötter istället.

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klämma med ägg och skinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g grön sparris, ansad
  • 40 g groddar, t ex alfalfagroddar
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och grovt hackade
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl persilja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Pocherade ägg
  • 6 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt

Råstekt sparris med hasselnötter, pocherade ägg och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Krämiga ägg, sparris och färskriven pepparrot! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Örtolja: Mixa alla ingredienser med stavmixer helt slätt. Smaka av med salt och peppar.

Pocherade ägg:

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och häll i ättikspriten. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp ner det i virveln (precis vid ytan). Låt det sjuda ca 30 sek och häll ner ytterligare ett ägg. Lyft upp äggen med hålslev efter 3–4 min och lägg på en tallrik. Gör likadant med resten av äggen.
  2. Hetta upp olja och stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Salta. Lägg upp sparrisen på ett fat, fördela ägg och groddar ovanpå. Ringla över örtolja och strö över hasselnötter och riven pepparrot. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2019-04-04

Otroligt gott, succé på påskafton.

Ann-Britt

2018-03-31

Fantastiskt gott. Jag tog rostade pistage nötter istället.

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klämma med ägg och skinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Broccolisoppa med pocherade ägg och parmesanchips

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)