Rårakor från Vitryssland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Potatisen visar sig från sin absolut bästa sida i denna underbart enkla rätt, där du enkelt varierar tillbehören efter börs och smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 stora skalade, finrivna potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk matolja
  • 4 msk crème fraiche eller smetana (tjock syrad grädde)
  • 3 krm citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda potatisrivet med vetemjölet. Rör i ägget och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i smeten i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek rårakorna guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med crème fraiche eller smetana smaksatt med citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 stora skalade, finrivna potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk matolja
  • 4 msk crème fraiche eller smetana (tjock syrad grädde)
  • 3 krm citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Rårakor från Vitryssland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Potatisen visar sig från sin absolut bästa sida i denna underbart enkla rätt, där du enkelt varierar tillbehören efter börs och smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisrivet med vetemjölet. Rör i ägget och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i smeten i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek rårakorna guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med crème fraiche eller smetana smaksatt med citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)