Rårakor från Vitryssland

Rårakor från Vitryssland

3.1 (10 betyg)

Potatisen visar sig från sin absolut bästa sida i denna underbart enkla rätt, där du enkelt varierar tillbehören efter börs och smak.

  • Ingredienser 7

Tillagningstid: 30 mnuter

Ingredienser

4 portioner
  • 5 stora skalade, finrivna potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 3 msk matolja
  • 4 msk crème fraiche eller smetana (tjock syrad grädde)
  • 3 krm citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda potatisrivet med vetemjölet. Rör i ägget och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i smeten i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek rårakorna guldbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med crème fraiche eller smetana smaksatt med citronsaft.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar