Råraka med löjrom
  • Tid 30 min

Råraka med löjrom

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 600 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 4 msk smör
Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g löjrom
  • dill och gräslök till garnering
  • 4 citronklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och grovriv potatisen. Blanda runt med salt och krama ut så mycket vätska det går.

  2. 2

    Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner hälften av potatisen i två högar och platta till med en stekspade till jämntjocka runda rårakor. Stek tills ytan är fin och potatisen sitter ihop av stärkelsen. Vänd runt rårakorna och stek till fin yta på andra sidan. Lägg ev i mer smör. Gör likadant med resten av potatisen.

  3. 3

    Vispa crème fraichen hård med elvisp så det blir lättare att skeda upp snyggt vid servering.

  4. 4

    Lägg rårakorna på tallrikar och toppa med en sked löjrom, en sked crème fraiche och rödlök. Garnera med finskuren gräslök, dill och en citronklyfta.

Servering

Lill steker ibland sina rårakor i en hjärtform och garnerar så att det ser ut som små fjärilar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Varmhåll de färdiga rårakorna i ugnen på ca 60°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar