För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Råraka med löjrom

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 4 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g löjrom
  • dill och gräslök till garnering
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen. Blanda runt med salt och krama ut så mycket vätska det går.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner hälften av potatisen i två högar och platta till med en stekspade till jämntjocka runda rårakor. Stek tills ytan är fin och potatisen sitter ihop av stärkelsen. Vänd runt rårakorna och stek till fin yta på andra sidan. Lägg ev i mer smör. Gör likadant med resten av potatisen.
  3. Vispa crème fraichen hård med elvisp så det blir lättare att skeda upp snyggt vid servering.
  4. Lägg rårakorna på tallrikar och toppa med en sked löjrom, en sked crème fraiche och rödlök. Garnera med finskuren gräslök, dill och en citronklyfta.

Servering

Lill steker ibland sina rårakor i en hjärtform och garnerar så att det ser ut som små fjärilar.

Tips

Varmhåll de färdiga rårakorna i ugnen på ca 60°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stompad jansson

(6)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Gubbens sill

(3)

Matjesill med brynt smör och havtorn

(3)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g potatis
  • 4 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g löjrom
  • dill och gräslök till garnering
  • 4 citronklyftor

Råraka med löjrom

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen. Blanda runt med salt och krama ut så mycket vätska det går.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner hälften av potatisen i två högar och platta till med en stekspade till jämntjocka runda rårakor. Stek tills ytan är fin och potatisen sitter ihop av stärkelsen. Vänd runt rårakorna och stek till fin yta på andra sidan. Lägg ev i mer smör. Gör likadant med resten av potatisen.
  3. Vispa crème fraichen hård med elvisp så det blir lättare att skeda upp snyggt vid servering.
  4. Lägg rårakorna på tallrikar och toppa med en sked löjrom, en sked crème fraiche och rödlök. Garnera med finskuren gräslök, dill och en citronklyfta.

Servering

Lill steker ibland sina rårakor i en hjärtform och garnerar så att det ser ut som små fjärilar.

Tips

Varmhåll de färdiga rårakorna i ugnen på ca 60°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stompad jansson

(6)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Gubbens sill

(3)

Matjesill med brynt smör och havtorn

(3)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)