Radiokaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (59 betyg)

Klassisk radiokaka med lika delar kex, kokosfett och chokladsmet som varvas i en bakform. Låt kakan stelna i kylskåpet några timmar innan det är dags att skära den i skivor och njuta!

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kyl
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 7 digestivekex eller mariekex

Gör så här

  1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
  2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet.
  3. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-12-02

Supergod! Bästa receptet på radiokaka hittills!

Sörine

2015-04-21

Precis som en god gammaldags radiokaka ska vara. Tog en med till boendet där mormor bor - vilka minnen som kom fram hos de äldre. Alla kunne berätta precis vilken temperatur kokosfettet skulle ha. Kakan gick åt :)

Birgitta

2014-07-16

Vilken besvikelse! Ska definitivt göras på blockchokald. Får endast en stjärna.

Liknande recept

Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranssemla med hallon

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(13)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 7 digestivekex eller mariekex

Radiokaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (59 betyg)

Klassisk radiokaka med lika delar kex, kokosfett och chokladsmet som varvas i en bakform. Låt kakan stelna i kylskåpet några timmar innan det är dags att skära den i skivor och njuta!

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kyl
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
  2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet.
  3. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-12-02

Supergod! Bästa receptet på radiokaka hittills!

Sörine

2015-04-21

Precis som en god gammaldags radiokaka ska vara. Tog en med till boendet där mormor bor - vilka minnen som kom fram hos de äldre. Alla kunne berätta precis vilken temperatur kokosfettet skulle ha. Kakan gick åt :)

Birgitta

2014-07-16

Vilken besvikelse! Ska definitivt göras på blockchokald. Får endast en stjärna.

Liknande recept

Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffranssemla med hallon

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(13)