Kokosbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

När barnen själva får välja blir det nog gärna söta små rutor med smak av kokos och choklad!

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk gelatinpulver
  • 6 msk vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 5 dl socker
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • Strössel:
  • 2 dl kokos
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter.
  2. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter.
  3. Skaka ihop strösslet i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks.
  4. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar.
  5. Skär ut godiset i fyrkanter eller rundlar och lyft upp dem ur formen med en stekspade. Doppa eventuellt kanterna i strösslet.

Tips

Det går bäst att vispa socker och äggvitor i en stor köksmaskin. Det går också med en elvisp, men om den har körtid på max 10-15 minuter måste den vila ett tag efter halva visptiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(490)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk gelatinpulver
  • 6 msk vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 5 dl socker
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • Strössel:
  • 2 dl kokos
  • 1 msk kakao

Kokosbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

När barnen själva får välja blir det nog gärna söta små rutor med smak av kokos och choklad!

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter.
  2. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter.
  3. Skaka ihop strösslet i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks.
  4. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar.
  5. Skär ut godiset i fyrkanter eller rundlar och lyft upp dem ur formen med en stekspade. Doppa eventuellt kanterna i strösslet.

Tips

Det går bäst att vispa socker och äggvitor i en stor köksmaskin. Det går också med en elvisp, men om den har körtid på max 10-15 minuter måste den vila ett tag efter halva visptiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(490)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)