
Rabarberkompott med vaniljglass
Betyg (1-5):
Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!
Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g rabarber, i bitar
- 2 dl strösocker
- 0.5 dl vatten
- 1 vaniljstång
- Till servering
- vaniljglass
- 8 krossade kakor, t ex drömmar
- myntablad
Gör så här
- Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull.Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner frönafrån vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
- Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk.Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.
Rabarberkompott med vaniljglass
Betyg (1-5):
Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!
Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull.Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner frönafrån vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.
- Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk.Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!