För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarbergrottor

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Grottor är en kakfavorit, denna med en ny fyllning av rabarber. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att göra sylt
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mjölkfritt margarin eller smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • Rabarbersylt
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och ½ dl pressad saft
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, citron och vaniljpulver. Låt koka tills det liknar en sylt, ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Överarbeta inte degen.
  3. Lägg degen på bänkskivan och rulla ut till en ca 30 cm lång rulle, dela i 30 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en pappersform, eller på en plåt med bakplåtspapper, och gör en fördjupning med ett finger.
  4. Fyll groparna med ½–1 tsk sylt. Baka kakorna mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.

Tips

Går såklart lika bra att ta en färdig sylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk glass

(3)

Smoothie med mango

(7)

Citronmarmelad

(15)

Snabba marängbakelser

(3)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g mjölkfritt margarin eller smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • Rabarbersylt
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och ½ dl pressad saft
  • 1 krm vaniljpulver

Rabarbergrottor

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Grottor är en kakfavorit, denna med en ny fyllning av rabarber. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 30 min + 30 min att göra sylt
Ugnstemperatur:175º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, citron och vaniljpulver. Låt koka tills det liknar en sylt, ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Överarbeta inte degen.
  3. Lägg degen på bänkskivan och rulla ut till en ca 30 cm lång rulle, dela i 30 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en pappersform, eller på en plåt med bakplåtspapper, och gör en fördjupning med ett finger.
  4. Fyll groparna med ½–1 tsk sylt. Baka kakorna mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.

Tips

Går såklart lika bra att ta en färdig sylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegansk glass

(3)

Smoothie med mango

(7)

Citronmarmelad

(15)

Snabba marängbakelser

(3)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)