Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Smördeg, rabarber och vit choklad i en underbar kombination.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
  2. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
  3. Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
  4. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

Till servering

  1. Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.

Tips

Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lättare att skära dem tunna. Om man fryser den vita chokladen är den superenkel att riva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2013-06-22

Näe inget vidare

http://wila.nu/2013/may/rabarber-x-3.html

2013-05-27

Den här desserten var fräsch och god!

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladtoppar

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Smördeg, rabarber och vit choklad i en underbar kombination.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
  2. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
  3. Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
  4. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

Till servering

  1. Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.

Tips

Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lättare att skära dem tunna. Om man fryser den vita chokladen är den superenkel att riva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2013-06-22

Näe inget vidare

http://wila.nu/2013/may/rabarber-x-3.html

2013-05-27

Den här desserten var fräsch och god!

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladtoppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies