För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberbullar

Betyg (1-5):
2.88 (33 betyg)

Lyxiga bullar fyllda med rabarber.

Tillagningstid: 30 minuter + 1,5 timme jästid
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 0.5 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Rabarberkompott:
  • 1 vaniljstång
  • 300 g ansad och tärnad rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarm smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med vätskan i en bunke eller köksmaskin.<br> Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, sirap, ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt jäsa under bakduk 1 timme, gärna längre.

Rabarberkompott

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt koka på svag värme, 7-8 minuter. Plocka ur vaniljstången.

Fyllning

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en kräm.<br> Sätt på ugnen. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25x50 centimeter. Bred först ut smörkrämen och sedan rabarberkompotten. Rulla ihop degen löst från långsidan och skär i 16 bitar.
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund bakform och placera 8 bullar tätt i formen. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Gör en butterkaka av halva degen och vanliga bullar av resten.<br> Ånga är hemligheten bakom lyckade bröd. Ställ in en form med kokhett vatten i botten av ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Marie! De ingredienserna hade kommit på villovägar men nu är det tillbaka. Det ska vara, som du skriver, 50 g smör, 1 ägg och 6 dl vetemjöl i kompotten. Tack för att du påpekade det :) /Maja, redaktör

Marie

2020-05-29

Det saknas väl smör, ägg och mjöl till degen och socker till kompotten? Jag har er folder och där står det 50 g smör, 6 dl mjöl och 1 ägg till degen och 2 dl strösocker i rabarberkompotten.

Totoro

2015-06-28

Kan man ha vanilj socker istället För vaniljstång

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(3)

Semifreddo med nougat

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Smoothie med mango

(8)

Hallonsemifreddo

(30)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberpaj

(48)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 0.5 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Rabarberkompott:
  • 1 vaniljstång
  • 300 g ansad och tärnad rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarm smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Rabarberbullar

Betyg (1-5):
2.88 (33 betyg)

Lyxiga bullar fyllda med rabarber.

Tillagningstid: 30 minuter + 1,5 timme jästid
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med vätskan i en bunke eller köksmaskin.<br> Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, sirap, ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt jäsa under bakduk 1 timme, gärna längre.

Rabarberkompott

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt koka på svag värme, 7-8 minuter. Plocka ur vaniljstången.

Fyllning

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en kräm.<br> Sätt på ugnen. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25x50 centimeter. Bred först ut smörkrämen och sedan rabarberkompotten. Rulla ihop degen löst från långsidan och skär i 16 bitar.
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund bakform och placera 8 bullar tätt i formen. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Gör en butterkaka av halva degen och vanliga bullar av resten.<br> Ånga är hemligheten bakom lyckade bröd. Ställ in en form med kokhett vatten i botten av ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-03

Hej Marie! De ingredienserna hade kommit på villovägar men nu är det tillbaka. Det ska vara, som du skriver, 50 g smör, 1 ägg och 6 dl vetemjöl i kompotten. Tack för att du påpekade det :) /Maja, redaktör

Marie

2020-05-29

Det saknas väl smör, ägg och mjöl till degen och socker till kompotten? Jag har er folder och där står det 50 g smör, 6 dl mjöl och 1 ägg till degen och 2 dl strösocker i rabarberkompotten.

Totoro

2015-06-28

Kan man ha vanilj socker istället För vaniljstång

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(3)

Semifreddo med nougat

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Smoothie med mango

(8)

Hallonsemifreddo

(30)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberpaj

(48)