För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rabarberbullar

Betyg (1-5):
2.91 (32 betyg)

Lyxiga bullar fyllda med rabarber.

Tillagningstid: 30 minuter + 1,5 timme jästid
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 0.5 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Rabarberkompott:
  • 1 vaniljstång
  • 300 g ansad och tärnad rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarm smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med vätskan i en bunke eller köksmaskin.<br> Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, sirap, ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt jäsa under bakduk 1 timme, gärna längre.

Rabarberkompott

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt koka på svag värme, 7-8 minuter. Plocka ur vaniljstången.

Fyllning

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en kräm.<br> Sätt på ugnen. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25x50 centimeter. Bred först ut smörkrämen och sedan rabarberkompotten. Rulla ihop degen löst från långsidan och skär i 16 bitar.
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund bakform och placera 8 bullar tätt i formen. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Gör en butterkaka av halva degen och vanliga bullar av resten.<br> Ånga är hemligheten bakom lyckade bröd. Ställ in en form med kokhett vatten i botten av ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Totoro

2015-06-28

Kan man ha vanilj socker istället För vaniljstång

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladtryffel

(39)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 0.5 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl ev lite mer
  • 0.5 tsk salt
  • Rabarberkompott:
  • 1 vaniljstång
  • 300 g ansad och tärnad rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarm smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Rabarberbullar

Betyg (1-5):
2.91 (32 betyg)

Lyxiga bullar fyllda med rabarber.

Tillagningstid: 30 minuter + 1,5 timme jästid
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med vätskan i en bunke eller köksmaskin.<br> Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, sirap, ägg, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Låt jäsa under bakduk 1 timme, gärna längre.

Rabarberkompott

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt koka på svag värme, 7-8 minuter. Plocka ur vaniljstången.

Fyllning

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en kräm.<br> Sätt på ugnen. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 25x50 centimeter. Bred först ut smörkrämen och sedan rabarberkompotten. Rulla ihop degen löst från långsidan och skär i 16 bitar.
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund bakform och placera 8 bullar tätt i formen. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Gör en butterkaka av halva degen och vanliga bullar av resten.<br> Ånga är hemligheten bakom lyckade bröd. Ställ in en form med kokhett vatten i botten av ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Totoro

2015-06-28

Kan man ha vanilj socker istället För vaniljstång

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladtryffel

(39)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)