Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (38 betyg)

Rabarbermuffins som är superlätta att göra och supergoda att äta.

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bulldeg:
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt ägggulorna, sedan socker och mjöl. <br>Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig. Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften. Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm. Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber och vaniljblandningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 12 minuter tills bullarna fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bulldeg:
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (38 betyg)

Rabarbermuffins som är superlätta att göra och supergoda att äta.

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt ägggulorna, sedan socker och mjöl. <br>Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig. Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften. Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm. Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber och vaniljblandningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 12 minuter tills bullarna fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.

Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)