Quesadillas med kimchi och sötpotatis

Quesadillas med kimchi och sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Quesadillas som fylls med mosad ugnsrostad sötpotatis, ärtröra, lagrad ost, srirachamajo och kimchi. Recept av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 stycken
  • 6 stora tortillabröd
  • Fyllning
  • 500 g sötpotatis
  • neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl riven prästost, eller annan lagrad ost
  • srirachamajonnäs
  • 1 dl kimchi
  • Grön ärtröra
  • 4 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 msk tahini
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda med olja, salt och peppar och sprid ut på en plåt. Rosta tills de är mjuka, 12–15 min.
  2. Mosa sötpotatisen grovt. Bred ett tunt lager sötpotatis över halva delen av tortillabröden. Bred ärtröra ovanpå och toppa med riven ost, srirachamajo och kimchi. Vik över andra delen av tortillabröden.
  3. Stek i torr stekpanna på medelvärme tills osten smält och bröden har fin färg. Låt quesadillorna vila någon minut innan de skärs upp i bitar.

Grön ärtröra

  1. Mixa ärter, tahini, citron, vitlök och olivolja till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och ev mer citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-06

Tack för tipsen, Anne! Att använda upp det som finns hemma är verkligen ett bra sätt att minska matsvinnet.

Anne

2022-06-04

Istället för Kimchi tog bi syrad rödkål,som fanns hemma. Majonnäsen går bra att blanda med Sambal oelek. Man tager vad man haver. Anne

Quesadillas med kimchi och sötpotatis
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 stora tortillabröd
  • Fyllning
  • 500 g sötpotatis
  • neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl riven prästost, eller annan lagrad ost
  • srirachamajonnäs
  • 1 dl kimchi
  • Grön ärtröra
  • 4 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 msk tahini
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja

Quesadillas med kimchi och sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Quesadillas som fylls med mosad ugnsrostad sötpotatis, ärtröra, lagrad ost, srirachamajo och kimchi. Recept av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda med olja, salt och peppar och sprid ut på en plåt. Rosta tills de är mjuka, 12–15 min.
  2. Mosa sötpotatisen grovt. Bred ett tunt lager sötpotatis över halva delen av tortillabröden. Bred ärtröra ovanpå och toppa med riven ost, srirachamajo och kimchi. Vik över andra delen av tortillabröden.
  3. Stek i torr stekpanna på medelvärme tills osten smält och bröden har fin färg. Låt quesadillorna vila någon minut innan de skärs upp i bitar.

Grön ärtröra

  1. Mixa ärter, tahini, citron, vitlök och olivolja till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och ev mer citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-06

Tack för tipsen, Anne! Att använda upp det som finns hemma är verkligen ett bra sätt att minska matsvinnet.

Anne

2022-06-04

Istället för Kimchi tog bi syrad rödkål,som fanns hemma. Majonnäsen går bra att blanda med Sambal oelek. Man tager vad man haver. Anne