
Primörsallad med caesardressing
Betyg (1-5):
Caesardressing är dressingarnas Rolls Royce! Så gott med det syrligt krämiga till sallad och grillat. Recept av Karolina Olson Haglund
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g grön sparris
- 150 g körsbärstomater, delade
- 0.5 gurka, skalad och skuren i kvartar
- 125 g rädisor, skivade
- 3 salladslökar, skivade
- 1 kruka basilika, plockade blad
- 70 g rucola
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Caesardressing
- 1 ägg
- 1.5 dl rapsolja
- 0.5 dl olivolja
- 1 dl riven parmesanost
- 2 sardellfiléer eller 2 tsk kapris
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk dijonsenap
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Caesardressing: Mixa ihop alla ingredienser till dressingen i en smal och hög mixerbunke med mixerstaven. Dressingen blir tjock och krämig men kan spädas med vatten om man önskar lösare konsistens.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och lyft upp den efter 1 minut. Skölj av i kallt vatten direkt så behåller den sin fina färg och blir inte sönderkokt av eftervärmen.
- Skär alla grönsaker och lägg upp allt på ett serveringsfat. Ringla över olja och citronsaft och strö över flingsalt. Servera med dressingen.
Liknande recept
Primörsallad med caesardressing
Betyg (1-5):
Caesardressing är dressingarnas Rolls Royce! Så gott med det syrligt krämiga till sallad och grillat. Recept av Karolina Olson Haglund
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Caesardressing: Mixa ihop alla ingredienser till dressingen i en smal och hög mixerbunke med mixerstaven. Dressingen blir tjock och krämig men kan spädas med vatten om man önskar lösare konsistens.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och lyft upp den efter 1 minut. Skölj av i kallt vatten direkt så behåller den sin fina färg och blir inte sönderkokt av eftervärmen.
- Skär alla grönsaker och lägg upp allt på ett serveringsfat. Ringla över olja och citronsaft och strö över flingsalt. Servera med dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-06-13
Fantastisk god till båda makrill o fjellröding
2020-05-23
Det blev dressing över när vi åt den jättegoda salladen. Hur länge kan jag spara dressingen i kylen med tanke på att den innehåller ägg?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Nina
2020-06-13
Fantastisk god till båda makrill o fjellröding
Agneta
2020-05-23
Det blev dressing över när vi åt den jättegoda salladen. Hur länge kan jag spara dressingen i kylen med tanke på att den innehåller ägg?