Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När man har bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det. Men ett smaskigt smör kan lyfta de rena fina smakerna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 8 späda morötter
  • 1 litet blomkål, i buketter
  • 4 delade knipplökar
  • 1 liten halverad och skivad squash
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk finklippt gräslök
  • Tillbehör:
  • 8 grova brödskivor
  • 2 dl cottage cheese

Gör så här

  1. Koka potatis och grönsaker nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten (1 tsk/l vatten). Blanda örtsmöret.

Servering

Servera de nykokta grönsakerna med örtsmöret, bröd och keso.

Tips

Rökt skinka eller fisk smakar också bra till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Sticky buffalo-blomkål

(17)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Blomkålsplättar

(4)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 8 späda morötter
  • 1 litet blomkål, i buketter
  • 4 delade knipplökar
  • 1 liten halverad och skivad squash
  • Örtsmör:
  • 100 g smör
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk finklippt gräslök
  • Tillbehör:
  • 8 grova brödskivor
  • 2 dl cottage cheese

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När man har bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det. Men ett smaskigt smör kan lyfta de rena fina smakerna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis och grönsaker nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten (1 tsk/l vatten). Blanda örtsmöret.

Servering

Servera de nykokta grönsakerna med örtsmöret, bröd och keso.

Tips

Rökt skinka eller fisk smakar också bra till.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Sticky buffalo-blomkål

(17)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Blomkålsplättar

(4)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies