Potatisvåfflor

Potatisvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Matiga våfflor med kokt potatis. Perfekt recept för att ta vara på överbliven potatis eller sötpotatis. Toppa med dina favoriter eller det som finns hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 kokta potatisar eller 3 dl kallt potatismos

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och hälften av smöret. Riv i potatisarna eller vispa i potatismoset. Låt smeten svälla ca 15 min.
  3. Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med resten av det smälta smöret . Grädda våfflorna och servera genast, eller lägg dem en och en på galler fram till servering.

Tips

Toppa med det du har hemma, t ex keso, rökt skinka, strimlad purjolök och ärtskott.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-23

Hej Kattis, resten av smöret används för att smörja våffeljärnet. Vi ska genast lägga in det i beskrivningen!

Kattis

2022-03-22

När ska resten av smöret i?

Potatisvåfflor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 kokta potatisar eller 3 dl kallt potatismos

Potatisvåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Matiga våfflor med kokt potatis. Perfekt recept för att ta vara på överbliven potatis eller sötpotatis. Toppa med dina favoriter eller det som finns hemma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och hälften av smöret. Riv i potatisarna eller vispa i potatismoset. Låt smeten svälla ca 15 min.
  3. Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med resten av det smälta smöret . Grädda våfflorna och servera genast, eller lägg dem en och en på galler fram till servering.

Tips

Toppa med det du har hemma, t ex keso, rökt skinka, strimlad purjolök och ärtskott.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-23

Hej Kattis, resten av smöret används för att smörja våffeljärnet. Vi ska genast lägga in det i beskrivningen!

Kattis

2022-03-22

När ska resten av smöret i?