
Potatisvåfflor
Betyg (1-5):
Matiga våfflor med kokt potatis. Perfekt recept för att ta vara på överbliven potatis eller sötpotatis. Toppa med dina favoriter eller det som finns hemma.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 50 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1 ägg
- 3 kokta potatisar eller 3 dl kallt potatismos
Gör så här
- Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
- Vispa ner resten av mjölken, ägg och hälften av smöret. Riv i potatisarna eller vispa i potatismoset. Låt smeten svälla ca 15 min.
- Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med resten av det smälta smöret . Grädda våfflorna och servera genast, eller lägg dem en och en på galler fram till servering.
Tips

Toppa med det du har hemma, t ex keso, rökt skinka, strimlad purjolök och ärtskott.
Potatisvåfflor
Betyg (1-5):
Matiga våfflor med kokt potatis. Perfekt recept för att ta vara på överbliven potatis eller sötpotatis. Toppa med dina favoriter eller det som finns hemma.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
- Vispa ner resten av mjölken, ägg och hälften av smöret. Riv i potatisarna eller vispa i potatismoset. Låt smeten svälla ca 15 min.
- Värm upp våffeljärnet och pensla laggen med resten av det smälta smöret . Grädda våfflorna och servera genast, eller lägg dem en och en på galler fram till servering.
Tips

Toppa med det du har hemma, t ex keso, rökt skinka, strimlad purjolök och ärtskott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-23
Hej Kattis, resten av smöret används för att smörja våffeljärnet. Vi ska genast lägga in det i beskrivningen!
2022-03-22
När ska resten av smöret i?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-23
Hej Kattis, resten av smöret används för att smörja våffeljärnet. Vi ska genast lägga in det i beskrivningen!
Kattis
2022-03-22
När ska resten av smöret i?