Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt

3.75 (4 betyg)

En somrig sallad med potatis, aubergine och zucchini och parmesan.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g potatis
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 0.5 tsk salt
  • 2 snackpaprikor
  • 1 rödlök
  • 1 citron, delad
  • 40 g parmesan
Basilikavinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften av den grillade citronen
  • 1 kruka färsk basilika, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i stavar. Salta.

  2. 2

    Skär paprikan i bitar och löken i klyftor. Fördela på en ugnsplåt och rosta högre upp i ugnen 20–25 min. Låt citronen rosta med i ugnen så blir saften lite söt och härlig.

  3. 3

    Rör ihop olja, citronsaft, basilika och ev vitlök till en dressing. Vänd varsamt runt potatis och grönsaker med dressingen.

  4. 4

    Smaka av med salt. Hyvla över parmesanen och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Komplettera med grillad korv, några skivor rostbiff, stekta kasslerskivor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar