Potatisgratäng grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krämig potatisgratäng enligt ett klassiskt recept med grädde och lök. Välj mjölig potatis för att få till den godaste potatisgratängen till kött eller kyckling.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök eller 1 purjolök
  • 5 dl grädde, eller 3 dl grädde + 2 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och skiva potatis och lök. Blanda potatis och lök i en ugnssäker form.
  3. Blanda grädde, vitlök, salt och peppar och häll i formen, Grädda i mitten av ugnen tills gratängen är mjuk och grädden kokat in. 45 min - 1 tim.
  4. För att kunna smaka hur salt gratängen blir kan man koka potatis, lök och grädde i 10-15 min i en stor kastrull innan det hälls i en form. Gräddningstiden förkortas då med den tid som blandningen kokat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök eller 1 purjolök
  • 5 dl grädde, eller 3 dl grädde + 2 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Potatisgratäng grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krämig potatisgratäng enligt ett klassiskt recept med grädde och lök. Välj mjölig potatis för att få till den godaste potatisgratängen till kött eller kyckling.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och skiva potatis och lök. Blanda potatis och lök i en ugnssäker form.
  3. Blanda grädde, vitlök, salt och peppar och häll i formen, Grädda i mitten av ugnen tills gratängen är mjuk och grädden kokat in. 45 min - 1 tim.
  4. För att kunna smaka hur salt gratängen blir kan man koka potatis, lök och grädde i 10-15 min i en stor kastrull innan det hälls i en form. Gräddningstiden förkortas då med den tid som blandningen kokat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lappskojs på pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)