
Potatisflarn med ansjovis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 djupfrysta smördegsplattor
- 1 finhackad rödlök
- 1 dl hackad gräslök
- 3 dl riven ost
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 krm peppar
- 300 g skivad kokt potatis
- 125 g ansjovisfilé på burk
- 2 msk kapris
- 0.5 krm salt
Gör så här
- Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
- Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.
Liknande recept
Potatisflarn med ansjovis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
- Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!