Potatisflarn med ansjovis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 krm peppar
  • 300 g skivad kokt potatis
  • 125 g ansjovisfilé på burk
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
  2. Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 krm peppar
  • 300 g skivad kokt potatis
  • 125 g ansjovisfilé på burk
  • 2 msk kapris

Potatisflarn med ansjovis

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
  2. Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Stompad jansson

(3)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies