Potatisflarn med ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 krm peppar
  • 300 g skivad kokt potatis
  • 125 g ansjovisfilé på burk
  • 2 msk kapris
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
  2. Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 krm peppar
  • 300 g skivad kokt potatis
  • 125 g ansjovisfilé på burk
  • 2 msk kapris
  • 0.5 krm salt

Potatisflarn med ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina något och kavla ut dem en aning. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt i hörnen och vik upp kanterna till en låda.
  2. Blanda lök, gräslök, ost och crème fraiche i en skål. Salta och peppra försiktigt. Vänd ner potatisskivorna. Bred ut potatisblandningen i smördegslådorna och fördela ansjovisfiléerna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått vacker färg och smördegen blivit genomgräddad. åt svalna. Skär i ca 5 cm stora bitar eller trekanter. Garnera med kapris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)