Potatisbullar med bacon och rårörda lingon

Betyg (1-5):
3 (59 betyg)

Lätta att göra med hjälp av gårdagens mos!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 700 g kallt färdigt mos av potatis
  • 4 ägg
  • 3 msk smör
  • 280 g bacon
  • Rårörda lingon:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Blanda mos och ägg. Smält lite av smöret i en stekpanna. Klicka ut mossmeten i små plättar och stek dem på båda sidor, några minuter sammanlagt, på medelstark värme. Gör likadant med resten av smeten. Stek baconet knaprigt (utan fett i pannan).

Rårörda lingon

  1. Rör lingon och socker så att lingonen börjar safta sig och servera till potatisbullarna.

Tips

Det färdiga moset bör innehålla både mjölk och smör, kryddat med salt och lite peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christine

2017-01-10

Blev bara en smet av alltihop. Ändra om receptet.

Jonas

2016-06-02

Höll inte ihop. Värdelöst recept.

Seija

2011-12-14

Verkar vara recept på potatisplättar, inte på potatisbullar.

Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Grillade entrecôtespett med kroatisk ugnspotatis

(0)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(5)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 700 g kallt färdigt mos av potatis
  • 4 ägg
  • 3 msk smör
  • 280 g bacon
  • Rårörda lingon:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl socker

Potatisbullar med bacon och rårörda lingon

Betyg (1-5):
3 (59 betyg)

Lätta att göra med hjälp av gårdagens mos!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mos och ägg. Smält lite av smöret i en stekpanna. Klicka ut mossmeten i små plättar och stek dem på båda sidor, några minuter sammanlagt, på medelstark värme. Gör likadant med resten av smeten. Stek baconet knaprigt (utan fett i pannan).

Rårörda lingon

  1. Rör lingon och socker så att lingonen börjar safta sig och servera till potatisbullarna.

Tips

Det färdiga moset bör innehålla både mjölk och smör, kryddat med salt och lite peppar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Christine

2017-01-10

Blev bara en smet av alltihop. Ändra om receptet.

Jonas

2016-06-02

Höll inte ihop. Värdelöst recept.

Seija

2011-12-14

Verkar vara recept på potatisplättar, inte på potatisbullar.

Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Grillade entrecôtespett med kroatisk ugnspotatis

(0)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(5)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies